Pianonvirityspalvelut

Tarjoan pianonvirityspalveluja Helsingin, Espoon ja Vantaan alueella. Viritän ja huollan pianot ja flyygelit.

Pianon tai flyygelin viritys

Piano tai flyygeli kannattaa virittää vähintään vuoden välein, jotta vire pysyisi hyvänä. Jos soitinta ei ole viritetty pitempään aikaan, voi myös viritystaso olla normaalia huomattavasti alhaisempi, jolloin sen palauttaminen normaaliin tasoon voi vaatia useamman viritystason korjauksen ja mahdollisesti toisen virityskäynnin.

Viritys kestää yleensä 2 – 3 tuntia, riippuen soittimen vireestä ja kunnosta.

Avattu piano ja äänirauta.

Pianon tai flyygelin säätö- ja huoltotyöt

Usein soittimen soittotuntumaa ja äänenlaatua on mahdollista parantaa huomattavasti koneistoa säätämällä ja muilla huoltotoimenpiteillä.  Arvioin halutessanne virityskäynnin yhteydessä soittimenne kunnon, sekä suositeltavat toimenpiteet soittotuntuman ja äänenlaadun parantamiseksi.

Katkenneen kielen vaihtaminen

Katkenneen teräskielen vaihtaminen onnistuu virityskäynnin yhteydessä. Teräskielet sijaitsevat pianon keskialueella ja diskantissa. Sen sijaan katkennut bassokieli täytyy mitata ja käydä punomassa siihen tarkoitetulla laitteella. Joskus kieliä saattaa katketa myös virittämisen yhteydessä. Tämä ei yleensä johdu virittäjän virheestä, vaan esimerkiksi pianon vanhasta iästä, kovasta käytöstä tai siitä, ettei pianoa ole viritetty pitkään aikaan.